dissabte, 23 d’octubre del 2010

Festa per la llengua


El 9 d'octubre es va celebrar a València a un desl pavellons de la fira de Mostres a Paterna, la Festa per la llengua, per commemorar els primers vint-i-cinc anys de trobades. Milers d'alumnes pares, mares, mestres, entitats culturals, diversos col·lectius, van juntar-se per tal de gaudir dun espai comú amb un to lúdic-festiu. Inicialment es va plantejar l'interés per celebrar aquest esdeveniment al passeig de l'albereda, però circumstàncies van obligar a reubicar la macro trobada a les intal·lacions del port, a la zona de la Copa de l'Amèrica i passeig marítim. Malgrat això, les previsions atmòsfèriques van obligar amb certa antel·lació a situar finalment l'emplaçament a la fira de mostres.


Es van organitzar tallers prepararats per escoles de tota la província, així com espais d'orgnaitzación i entitats culturals. Un gran escenari va acollir les actuacions de diversos grups, cantants com ara Paco Muñoz, parlaments de representants d'Escola Valenciana i altres entitats.
Com a eix central, l'escultura "la clau que obri tots els panys" creada per a l'ocasió pel prestigiòs artista de renom internacional Manuel Boix, on representants de tots el centres van anar introduint el seu llibre.

L'acte va comptar amb una afluència massiva de gent.

Si vols saber més.